Web Analytics Made Easy - Statcounter


رئیس کمیسون شهرسازی شورای شهر تهران گفت: از ۶۰ نوع فعالیتی که در محدوده بازار وجود دارد ۲۰ نوع آن ها بحران ساز و تهدیدآمیز هستند.

به گزارش امتداد نیوز، جلسه مشترک کمیسیون های شهرسازی و معماری، عمران و حمل و نقل و سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران به منظور بحث و بررسی در خصوص اصلاح زیرساخت های خدماتی و ارتقاء ایمنی بازار بزرگ تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در تشریح جزییات و تصمیمات این جلسه گفت: کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با همراهی کمیسیون عمران و حمل و نقل ترافیک وکمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با توجه به وضعیت بسیار نابهنجار ایمنی بازار بزرگ تهران  جلسه ای را با حضور تمامی مسئولین سازمان، نهادها و ادارات مرتبط با بازار تهران و همچنین هیات امناء بازار و مسئولین شورای اصناف کشور در محل شورای شهر تهران تشکیل داد.

وی با اشاره به اینکه موضوع ناایمنی یکی از مهم ترین چالش های کلانشهر تهران است و این موضوع بصورت عمومی یکی از دغدغه های کمیسیون شهرسازی است بیان کرد: بر اساس بررسی هایی که توسط مراکز علمی و پژوهشی، مدیریت شهری و مرکز مطالعات شهرداری تهران و همچنین کمیسیون شهرسازی و معماری انجام شده متاسفانه بازار بزرگ شهر تهران به عنوان بزرگترین قطب اقتصادی کشور دارای مشکلات بسیار بزرگی است، از جمله بزرگترین مشکلات آن فرسودگی کالبدی و قدمت بناها در محدوده بازار تهران و عدم امکان نوسازی آن ها بدلیل عجین شدن با بناهای تاریخی و میراثی و فضای خاص کالبدی است.

سالاری ادامه داد: عرض کم معابر و همچنین وجود سد معبر جدی صنفی و دستفروشان در محدوده بازار، فرسودگی تمام عیار شبکه های تاسیسات زیربنایی مانند آب، برق و…، ناایمن بودن بازار در برابر حریق و حوادث اینچنینی، حجم قابل توجه تولید پسماند و زباله، وجود صنوف مزاحم و مشاغل نامتجانس در محدوده بازار و همچنین مشاغل خطرزا، فقدان فضای باز وسبز مجهز و مشکلات زیست محیطی در این محدوده و عدم تصویب طرح ساماندهی تجهیزات ویژه بازار تهران از جمله مشکلات بازار تهران است.

وی با بیان اینکه ۷۲ درصد فضای کالبدی بازار تهران بالای ۴۰ سال عمر دارد اظهار داشت: مخاطرات بازار تهران به دو دسته کالبدی و نوع فعالیت تقسیم می شود، مخاطرات کالبدی شامل اینکه این بازار پیچیده ترین کانون فعالیت شهر تهران محسوب می شود و ۵۲ درصد عمده فروشی ها، ۵ درصد خرده فروشی ها، ۷ درصد کارگاه های تولیدی شهر تهران در این محدوده قرار داردند و کانون جذب جمعیت روزانه حدود ۴۰۰ هزار نفر در روزهای معمولی و جذب جمعیت چند میلیونی در ماه ها و روزهای پایانی سال است و بیشترین جمعیت شاغل در این محدوده حضور دارند.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران همچنین مخاطرات مربوط به نوع فعالیت را اینگونه تشریح کرد: تبدیل و تغییر کاربری واحدهای فعالیت در محدوده بازار از دیگر مخاطرات این محدوده است چراکه قسمت عمده بناهای آنجا مسکونی بوده اند که تبدیل به کارگاه ها و انبارهای تجاری و کسب و کار شده و بدون وجود زیرساخت ها و ایمنی لازم در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: از طرفی بازار تهران محل تجمیع بیشترین سرقفلی ها است و با توجه به قانون سرقفلی ها مالکان بدلیل نگرانی از سلب امتیاز سرقفلی ها اقدام به تخلیه مغازه ها برای ساماندهی و تعمیرات و نصب تجهیزات ایمنی نمی کنند و لذا عدم مشارکت کسبه در عمران و ایمن سازی بازار یکی از مهم ترین چالش های مخاطرات نوع فعالیت است.

سالاری افزود: همچنین بی اعتنایی بازاریان و کسبه به آموزش های لازم بویژه آموزش های ایمنی یکی از چالش های اساسی در این خصوص است. جالب است بدانید  از ۶۰ نوع فعالیتی که در محدوده بازار وجود دارد ۲۰نوع آن ها بحران ساز و تهدیدآمیز هستند.

این عضو شورای شهرتهران در ادامه گفت: با توجه به مجموعه مشکلات و چالش هایی که مطرح شد، نهادها و سازمانهای مختلف از جمله نهاد های مرتبط با امنیت و ایمنی در شهر تهران و کشور نسبت به تهدیدات ناشی از اتفاقاتی مثل حریق در بازار تهران ابراز نگرانی جدی کرده اند. لذا با دستور ریاست شورای شهر تهران، کمیسیون شهرسازی و معماری تصمیم گرفت که جلسه ای را باحضور  تمامی ذینفعان و نمایندگان اصناف و امناء بازار و مسئولین مرتبط برگزار کند.

سالاری بااشاره به گزارشاتی که از سوی شهرداری منطقه و اداره برق و سازمان مدیریت بحران، آتش نشانی و شورای اصناف که در این جلسه ارائه شد اظهار داشت: نهایتا با پیشنهاد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران تصمیم بر این شد که با توجه به اینکه برخی از کلانشهرهای کشور مانند تبریز و اصفهان که در حوزه ساماندهی بازارهای خود اقدامات بسیار خوب و بنیادی انجام داده اند و تجربه های موفقی را در این خصوص دارند، ما به عنوان اعضای شورای شهر تهران و کمیسیون های مرتبط، طی سه ماه آینده جلساتی را به صورت مستمر با حضور شرکت ها، مهندسین و مسئولینی که در ساماندهی این بازار ها نقش اساسی داشته اند، برگزار کنیم و با استفاده از تجربیات آن ها بتوانیم یک شورای ساماندهی را در این خصوص ایجاد کنیم.

وی در خصوص علت موفقیت ساماندهی بازارها در برخی کلانشهر ها گفت: آن ها با سه رویکرد توانستند به موفقیت دست یابند، یکی رویکرد تشویقی است یعنی با ارائه بسته های تشویقی که موجب می شود همه ذینفعان و کسبه در این فرایند مشارکت کنند،   دیگری موضوع فرهنگسازی و آموزش است که بسیاری از مشکلات و چالش های ایمنی، ناشی از عدم آگاهی صاحبان کسب و کار است که البته در تهران بعد از پلاسکو تا حدودی  این دغدغه ایجاد شد و رویکرد سوم ایمن سازی است که منجر به هوشمند سازی سیستم اعلام حریق شده که به ستاد فرماندهی واحد متصل است و همچنین تجهیز بازار به سیستم های اتوماتیک آبپاش ذره ای.

وی بیان کرد: در برخی از شهر تصمیم گرفته شده شهرداری این شهرها در همکاری با تمامی اتحادیه های صنفی نسبت به کنترل ایمنی و معاینه فنی مغازه ها اقدام کنند به نحوی که تمامی واحدهای کسب وکار باید شناسنامه ایمنی دریافت کنند و اتحادیه های صنفی مکلف می شوند که برای هر کدام از واحد ها که شناسنامه ایمنی دریافت نکرد پروانه کسب و کار صادر نکند.  

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد که ما با مشارکت سایر سازمان ها و نهادها و ذینفعان مدیریت یکپارچه شهری را در محدوده بازار تهران بصورت پایلوت اجرایی کنیم. شهرداری تهران نیز مسئول شد در این خصوص بررسی ها و تعاملات لازم را انجام دهد، در ادامه مسئولیت هایی نیز به سایر ادارات و سازمان ها و نهادها واگذار شد تا طی جلسات آتی که مبتنی بر استفاده از تجربیات سایر شهرهای موفق است بتوانیم ایمن سازی زیرساخت های بازار تهران را آغاز کنیم.

بر اساس اعلام اداره برق منطقه ۱۲ تهران در محدوه بازار ۵۲ هزار اشتراک برق وجود دارد که ۲۵ هزار اشتراک آن کاملا فرسوده هستند و هر لحظه امکان وقوع حریق برای آن ها وجود دارد همچنین بررسی ها نشان داده بیشترین آتش سوزی ها در محدوده بازار ناشی از فرسودگی سیستم برق است.

true برچسب ها : بازار تهران شهر تهران مدیریت بحران true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۷۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 5 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی  به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فارس» و «فولاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «مادیرا» و «وهور» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «غبشهر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فزر»، «خاور» و «فنر» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 16 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 900 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 150 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 142 نماد در محدوده مثبت و 297 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 150 نماد در محدوده مثبت و 182 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت و ساز در پارک لاله با ورود شورای شهر متوقف شد
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • انشعاب برق ۱۶۰ مرکز تجاری در محدوده بازار تهران ایمن سازی شدند
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • چمران: قرار نیست درختی در محدوده پارک لاله قطع شود
  • انتقاد رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر از کور شدن نمای بوستان‌های تهران
  • واکنش چمران به حصارکشی درون بوستان لاله تهران/قرار نیست درختی در این محدوده قطع شود