Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه شهری خبرگزاری فارس، مهدی عباسی در یک برنامه تلویزیونی درباره ساختمان‌های ناایمن و نوسازی شهری تهران گفت: مالکان در گراند هتل معروف تهران برای نوسازی با مشکلاتی از طرف میراث مواجه شدند. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران افزود: تاریخ تهران در برخی موضوعات در این هتل شکل گرفته و باید دقیق‌تر به آن توجه کنیم؛ حساسیت‌های میراث در برخی مواقع به‌جاست ولیکن در اماکن اینچنینی باید با نگاه ویژه‌تری توجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بعد از حادثه سینا اطهر، اقدام مناسبی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفت، ادامه داد: پس از این حادثه هر جایی که آتش نشانی اقدام کرد با جدیت وزارت بهداشت بخش زیادی از ناایمنی‌ها را برطرف کرد، بنابراین اگر وزارت میراث اقدام موثری نکند می‌تواند حادثه‌ای مانند آتش‌سوزی میدان حسن‌آباد در سال ۹۸ به وجود بیاورد که خسارت مالی و حیثیتی به دنبال دارد.

این عضو شورای شهر عنوان کرد: در منطقه ۱۲ به ویژه در بافت بازار، ساختمان‌های پرخطر وجود دارد. در همین آتش‌سوزی اخیر بازار، ۳۷ میلیارد تومان خسارت مالی وارد شد که اگر ساعت حریق در پیک جمعیت بازار بود، آمار تاسف بارتری داشتیم. هرچند که قبل از وقوع حادثه نیز سازمان آتش‌نشانی اخطارهای لازم را درباره این بناها می‌دهد اما در اینگونه موارد نیاز به مداخله میراث فرهنگی احساس می‌شود.

لزوم همکاری میراث با شهرداری در رفع خطر ساختمان‌های ناایمن

عباسی اظهار کرد: مثلا برای راسته لاله زار با بناهای قدیمی آن، اگر میراث دغدغه داشته باشد می‌تواند با شهرداری منطقه هماهنگ کند و در برخی از عرصه‌ها تجمیع پلاک‌ها و تجمیع مراکز تجاری را انجام دهد، البته این نکته نافی این نیست که شهرداری نیز می‌تواند آغازگر این همکاری باشد اما متولی اصلی باید دغدغه بیشتری نسبت به بقیه داشته باشد. 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران کرد: در بخشی از ساختمان‌های پرخطر منطقه ۱۸ که مالک و بهره بردار واحد داشت، اهداف مورد نظر را خوب پیش بردیم ولیکن در مجموعه‌هایی که مالکین و بهره برداران آن مختلف هستند و مالکین و سرقفلی مجزا دارند مشکلاتی وجود دارد که البته در قانون هزینه‌های اصلی بر عهده مالک است.

در نوسازی بافت فرسوده، ضعف قانون داریم

وی درباره ضعف قوانین در نوسازی بافت‌هایی که بعضا یک یا چند تن از مالکان با نوسازی مخالفت می‌کنند، گفت: در برخی از کشورها برای نوسازی بافت، اگر تعداد مالکان بالای پنجاه درصد شوند می‌توانند شروع به نوسازی کنند؛ در ایران اما اگر یک پلاک تصمیم بگیرد که نوسازی نکند کار وارد یک پروسه طولانی و بعضا بی نتیجه می‌شود؛ شورای عالی استان‌ها می‌تواند این موضوع را پیگیری و این مسأله در مجلس تبدیل به قانون شود، بنابراین در نوسازی بافت، عدم همکاری یک مالک پروژه‌های موثر و مهم را زمینگیر می‌کند و در این زمینه ضعف قانونی داریم. 

بخشی از ساختمان‌های پرخطر متعلق به نهادهای دولتی است 

عباسی خاطرنشان کرد: از ۱۲۹ ساختمان پرخطر که اعم از مسکونی، تجاری، آموزشی، اداری و درمانی هستند، بخشی از آنها متعلق به نهادهای دولتی است ولیکن اولویت ما ساختمان‌های پرخطر که محل مراجعات مردم است و حقوق مالکانه  و  سرقفلی به صورت متنوع در آن دیده شده، خواهد بود؛ این مسأله با مداخله صنفی، اتحادیه‌ها، بازرسین کار، نهاد قضایی و وزارتی قابل حل است؛ هرچند شهرداری مهمترین نقش را در رفع خطر از ساختمان‌های پرخطر دارد اما در برخی مواقع نهادهای مذکور به صورت لایه لایه عمل می‌کنند تا اگر شهرداری در انجام وظایفش کوتاهی کرد به صورت موثر مشکل را حل کنند، بنابراین اگر این نهادها در کنار یکدیگر قرار گیرند، نتیجه مطلوب حاصل می‌شود و شهرداران مناطق می‌توانند به عنوان مدیران بحران، این نهادها را کنار یکدیگر جمع کنند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران افزود: باید در کنار مسائلی از جمله تاسیسات مکانیکی، آسانسور و اطفا حریق در ساختمان‌ها به موضوع استحکام ساختمان و تاب‌آوری آن در برابر حریق نیز پرداخته شود، در نتیجه این مسأله نیز نیاز به یک پایش دارد.

این عضو شورا با بیان اینکه در ایمن سازی ساختمان‌ها اصلی ترین بخش مالکان و بهره برداران هستند و بهره برداران با کارهای سلبی و ایجابی باید پای کار بیایند، اضافه کرد: دستگاه‌های دولتی در بحث ایمن‌سازی ساختمان‌ها با فاصله معناداری نسبت به بخش خصوصی جلوترند.

وی درباره عوارض نوسازی و پروانه ساخت و تراکم ساختمان‌ها یادآور شد: ضوابط طرح تفصیلی ملاک‌های مختلفی از جمله جمعیت‌پذیری را مدنظر دارد و فاکتورهای مختلفی برای استانداردی که برای مجوز تراکم در هر پلاک نیاز است در نظر گرفته است؛ مثلا در پهنهR ۱۲۲ و ۱۲۱ میزان تراکم مختلف است و مثلا برای برخی محدوده‌ها ۵ طبقه با ۶۰ درصد سطح اشغال و دیگر پهنه مجوز ۴ طبقه می‌دهیم.

عباسی گفت: بافت فرسوده نیاز به حمایت توسط شهرداری تهران دارد و برای اینکه نوسازی شکل بگیرد باید پروژه ساخت در بافت فرسوده را اقتصادی کنیم تا سازندگان در آن کار حضور پیدا کنند. 

این عضو شورای شهر تهران درباره ساخت برج ۲۲ طبقه در ضلع شمالی باغ گیاه شناسی توسط یکی از نهادها عنوان کرد: این توافق مربوط به سنوات گذشته است؛ این مجموعه از ۵۰۰ هکتار زمین، ۳۰۰ هکتار را به عنوان تامین سرانه‌ها به شهرداری واگذار کرده و برای مانده آن نیز بر اساس طرح تفصیلی پروانه گرفته و تعهدات خود را انجام داده و خلافی در آن صورت نگرفته است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مهدی عباسی عضو شورای شهر تهران باغ گیاه شناسی ساختمان های پرخطر نوسازی بافت بافت فرسوده ساختمان ها شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۷۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم از نجات جان ۱۵ نفر در آتش سوزی مجتمع مسکونی در پردیسان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید محمدجواد سجادی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم با اشاره به وقوع آتش‌سوزی در یک ساختمان 4 طبقه در شهرک پردیسان اظهار داشت: بعد از ظهر امروز  یکشنبه 16 اردیبهشت‌ماه، ساعت 18:51 آتش‌سوزی طبقه چهارم آپارتمان مسکونی در شهرک پردیسان به مرکز فرماندهی آتش‌نشانی قم اعلام شد.

وی افزود: بلافاصله 3 دستگاه خودرو اطفاء حریق و 1 دستگاه خودرو ویژه نردبان به همراه 12 نفر آتش‌نشان به محل آتش‌سوزی اعزام و واحدهای عملیاتی در ساعت18:52 به محل حریق رسیدند و مشغول عملیات اطفاء و نجات شدند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم با تأکید بر اینکه آتش‌سوزی از طبقه چهارم ساختمان آغاز شده و دود غلیظ مسیرهای خروج را مسدود کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه با سرعت عمل بالای آتش‌نشانان، آتش‌سوزی در لحظات اولیه مهار شد و شهروندانی که در طبقات گرفتار شده بودند از طریق راه‌پله و خودرو ویژه نردبان از داخل ساختمان خارج شدند.

سجادی با اشاره به اینکه این حادثه خسارت جانی در پی نداشته است، گفت: علت حادثه توسط تیم علت‌یابی حریق در حال بررسی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • فروریختن یک ساختمان چند طبقه در آفریقای جنوبی/ ۳ نفر کشته شدند
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • بسته تشویقی ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان اعلام شد
  • بافت‌های فرسوده شهری، فرصتی برای توسعه گردشگری
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • نجات جان ۱۵ نفر در آتش‌سوزی مجتمع مسکونی در قم